Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Nutellás ünnepi kifli

Preparation mode:

Tészta: , 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 5 g só, 40 g cukor, 150 g vaj , 1,5 dl hideg tej, 2 tojás,
Töltelék: , kis üveg Nutella,
Díszítés:, glazúrral (felvert tojásfehérje, porcukor)

A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Kb. 5 dkg-os gombócokra választjuk a tésztát. Majd egy tálcán nejlonnal letakarva 1 estére pihentetjük a hűtőben.
Kiszedés után még 1-1,5 órát pihentetjük, hogy szobahőmérsékletű legyen.
A gombócokat oválisformájúra nyújtjuk, rakunk bele tölteléket úgy, hogy egyenletesen mindenhol takarjon a töltelék. Kifliszerűen feltekerjük, végül lekenjük egész tojással.
Kivajazott tepsibe helyezzük, kb. 1 órát kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, tetszés szerint díszíthetjük a glazúrral.

Elkészítés lépései:

Nutellás ünnepi kifli elkészítésének 1. lépése