Nyársas tészta

Ingredients:
liszt
500 g
víz vagy tej (langyos)
150 ml
Budafoki élesztő
1 kocka
olívaolaj
8 ek
só
1 tk
olívabogyó vagy szárított paradicsom
1 marék
Kéregtelenített, száraz fűz- vagy mogyoróág
Preparation mode:
Az élesztőt a langyos vízzel vagy tejjel elkeverjük. Ezután minden hozzávalót sima tésztává dagasztunk és letakarva szobahőmérsékleten kb. 1 órát kelesztjük, amíg a tészta a kétszeresére nem nő. Miután megkelt, kb. 2 cm vastag és 30-40 cm hosszú kötélszerű darabokra vágjuk. Ezeket a darabokat spirál formában a kéregtelenített ágakra göngyöljük. A kenyereket még egyszer olajjal (pl. olíva-, fűszer- vagy fokhagymaolaj) megkenjük, és nyílt láng felett aranybarnára sütjük.
Elkészítés lépései: