Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Nyuszi zsemle

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
35 g
vaj
25 g
tej
300 ml

Preparation mode:

A hozzávalókat gondosan mérd ki és dagaszd be a tésztát a langyos tejjel.

Letakarva pihentesd 30 percet, majd mérd ki mérlegen egyenként a tésztákat. A nyuszi feje kb. 50 g/db, a fülei darabonként 15 g/db.  A nagy tésztákat gömbölyítsd fel, a kicsi tésztákat sodord ki, majd hajlítsd meg és tedd a nagy tészta alá a végét, így kapva egy nyuszifej formát. A szemét süthető csokoládéval vagy egész szegfűszeggel készítsd el.

Letakarva keleszd legalább 60 percet. Sütés előtt vizezd le a zsemléket.

190 °C-on süsd kb. 12-15 percet.

Jó étvágyat kívánunk!