Nyuszi zsemle

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
cukor
35 g
vaj
25 g
tej
300 ml
Preparation mode:
A hozzávalókat gondosan mérd ki és dagaszd be a tésztát a langyos tejjel.
Letakarva pihentesd 30 percet, majd mérd ki mérlegen egyenként a tésztákat. A nyuszi feje kb. 50 g/db, a fülei darabonként 15 g/db. A nagy tésztákat gömbölyítsd fel, a kicsi tésztákat sodord ki, majd hajlítsd meg és tedd a nagy tészta alá a végét, így kapva egy nyuszifej formát. A szemét süthető csokoládéval vagy egész szegfűszeggel készítsd el.
Letakarva keleszd legalább 60 percet. Sütés előtt vizezd le a zsemléket.
190 °C-on süsd kb. 12-15 percet.
Jó étvágyat kívánunk!