Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Olasz pizza

Ingredients:

liszt
500 g
víz
3 dl
Budafoki élesztő
10 g
10 g
cukor
10 g
olívaolaj
2 ek

Preparation mode:

Dagasszunk szép sima tésztát és letakarva pihentessük fél órát. Felezzük meg és gömbölyítsük a darabokat szép labdaformára. Letakarva hagyjuk pihenni még 20 percig, majd nyújtófával nyújtsuk el jó vékonyra. Helyezzük sütőpapíron tepsibe, ezután pedig villával szurkáljuk meg a tésztát egyenletesen mindenhol. Kenjük a tésztára a paradicsomszószt, de körben egy 1 cm-es peremet hagyjunk érintetlenül. Szórjuk meg oregánóval, reszelt mozzarellával és ezután jöhet a többi feltét, ízlés szerint. Kelesszük a tésztát 10 percig, végül előmelegített, forró sütőben süssük 250 ⁰C fokon kb. 5 percig.

Elkészítés lépései:

Olasz pizza elkészítésének 1. lépése
Olasz pizza elkészítésének 2. lépése