Olasz pizza

Ingredients:
liszt
500 g
víz
3 dl
friss Budafoki élesztő
10 g
só
10 g
cukor
10 g
olívaolaj
2 ek
FELTÉT:
paradicsomszósz
oregano
reszelt mozzarella
ízlés szerint felvágottak, zöldségek
Preparation mode:
Dagasszunk szép sima tésztát és letakarva pihentessük fél órát.
Felezzük meg és gömbölyítsük a darabokat szép labdaformára.
Letakarva hagyjuk pihenni még 20 percig, majd nyújtófával nyújtsuk el jó vékonyra.
Helyezzük sütőpapíron tepsibe, ezután pedig villával szurkáljuk meg a tésztát egyenletesen mindenhol.
Kenjük a tésztára a paradicsomszószt, de körben egy 1 cm-es peremet hagyjunk érintetlenül.
Szórjuk meg oregánóval, reszelt mozzarellával és ezután jöhet a többi feltét, ízlés szerint.
Kelesszük a tésztát 10 percig, végül előmelegített, forró sütőben süssük 250 °C-on kb. 5 percig.
Elkészítés lépései: