Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Olivabogyós zsemle

Ingredients:

liszt
60 dkg
BUDAFOK élesztő
4 dkg
tej
150 ml
tojás
2
olivaolaj
150 ml
olivabogyó
200 g
Edami típusú sajt
150 g

Preparation mode:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, olivaolajt, tojást, langyos tejet, élesztőt és a karikákra vágott olivabogyókat. Alaposan kidolgozzuk a tésztát és 35 percig kelesztjük. Egy evőkanál segítségével gombócokat szaggatunk, amikből olajos kézzel zsemléket formázunk. Olivaolajjal kikent tepsibe helyezzük és 30 percig kelesztjük, majd vízzel megszórjuk, és az előmelegített sütőben 160°C-on kb. 10 percig aranybarnára sütjük. Ezután reszelt sajttal és karikákra vágott olívabogyókkal megszórjuk a tetejét és még 1-2 percre visszatoljuk a sütőbe. Melegen tálaljuk. Vörösbor dukál mellé!