Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Olívás ciabatta

Ingredients:

búzaliszt
1 kg
víz
700 ml
22 g
Budafoki élesztő
½ kocka
olívaolaj
30 ml
Olíva (magozott)

Preparation mode:

Az összes hozzávalót -az olívabogyó nélkül- összemérjük és jó alaposan kidagasztjuk a tésztát. Ha kész, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyókat és gyengéd mozdulatokkal beledagasztjuk a tésztánkba. Ha megvan, letakarva hűtőbe tesszük éjszakára.
Másnap elővesszük és várunk 1 órát, hogy kicsit átmelegedjen. Ezután óvatos mozdulatokkal négyszög alakúra széthúzzuk és 4-5 hosszúkás darabra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és letakarva kelesztjük legalább félórát. Előmelegített sütőben 230° C-on 20-25 percig sütjük.

Elkészítés lépései:

Olívás ciabatta elkészítésének 1. lépése
Olívás ciabatta elkészítésének 2. lépése