Olívás ciabatta

Ingredients:
búzaliszt
1 kg
víz
700 ml
só
22 g
Budafoki élesztő
½ kocka
olívaolaj
30 ml
Olíva (magozott)
Preparation mode:
Az összes hozzávalót -az olívabogyó nélkül- összemérjük és jó alaposan kidagasztjuk a tésztát. Ha kész, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyókat és gyengéd mozdulatokkal beledagasztjuk a tésztánkba. Ha megvan, letakarva hűtőbe tesszük éjszakára.
Másnap elővesszük és várunk 1 órát, hogy kicsit átmelegedjen. Ezután óvatos mozdulatokkal négyszög alakúra széthúzzuk és 4-5 hosszúkás darabra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és letakarva kelesztjük legalább félórát. Előmelegített sütőben 230° C-on 20-25 percig sütjük.
Elkészítés lépései: