Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Olívás csiga

Ingredients:

liszt
50 dkg
szárított élesztő
7 dkg
vaj
5 dkg
tejföl
1 dl
olajbogyó (zöld és fekete vegyesen)
20 dkg
trappista sajt
20 dkg
tojás
1
tejszín
fél dl

Preparation mode:

A lisztet keverjük el az élesztővel és egy teáskanál sóval. Adjuk hozzá a vajat és a tejfölt, valamint fokozatosan annyi langyos vizet (összesen kb. 2,5 – 3 dl), hogy gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen legalább 1,5 órán át kelesszük a tésztát. Vágjuk apróbb darabokra az olajbogyót. A tojást enyhén verjük fel, majd adjuk hozzá az olajbogyót, a tejszínt és a reszelt sajtot. Sózzuk is meg. A megkelt tésztát osszuk négyfelé. A tésztadarabokat sodorjuk kb. 20 X 40 cm-es, 1 cm vastag téglalappá. Kenjük meg olívás krémmel. Természetesen egy tésztadarabhoz csak a krém negyedét használjuk fel. A tésztát a hosszabbik végénél kezdve tekerjük fel, majd vágjuk 1,5 – 2 cm széles darabokra. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kissé lapítsuk, formázzuk meg. 30 perc pihentetés után előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süssük meg a tekercseket.
A fenti mennyiségből kb. 50 db tekercs lesz.