Olívás-fokhagymás csomó

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
15 g
cukor
15 g
olívaolaj
50 g
zöld olíva apróra vágva
100 g
víz
260 ml
FOKHAGYMÁS OLAJ:
olívaolaj
1 dl
zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor
pár gerezd
só
1-2 csipet
Preparation mode:
Az olíva és az olaj kivételével mindent mérj egybe egy dagasztótálba, majd a langyos vízzel alaposan dagaszd ki a tésztát. Vékony sugárban csurgasd hozzá az olajat is, és dagaszd el rendesen. Végén tedd bele az összevágott olívabogyót és dolgozd bele a tésztába.
Meleg helyen letakarva pihentesd a tésztát 30-40 percig.
50 g-os darabokra vágd fel a tésztát és gömbölyítsd fel. Pár perc pihentetés után készíts belőle 15-20 cm-es rudakat, majd csomózd meg és tedd sütőpapíros lemezre.
Letakarva keleszd kb. 1 órát, majd 210 °C-os előmelegített sütőben süsd 10-12 percig aranybarnára.
A sütés végén még melegen kend át az ízesített olajjal gazdagon.
Jó étvágyat kívánunk!