olivás-fokhagymás kenyér
Ingredients:
Preparation mode:
Az átszitált liszt közepébe mélyedést készítek, belemorzsolom az élesztőt, meghintem a cukorral majd ráöntöm a kézmeleg vizet, befedem addig, míg a sajtot és fokhagymát lereszelem, és az olívabogyót felaprítom és összekeverem. Ez idő alatt felfut az élesztő, amihez hozzáadom az olajat, sót, és dagasztógéppel jól kidolgozom, míg egy fényes, sima felületű tésztát kapok. 30 percig letakarva kelesztem, közben egy püspökkenyér formát olajjal kikenek, majd a megkelt tésztát lisztezett deszkán kézzel akkora hosszúságú téglalappá nyomkodok, mint a sütőformám hosszúsága, összetekerem és a formába fektetem, úgy, hogy az összeillesztés alulra kerüljön. Letakarva újabb 30 percig kelesztem. Éles késsel a tésztán hosszában két párhuzamos kb 2-3 cm mély vágást ejtek, ebbe nyomkodom bele a sajtos-fokhagymás-olívás keveréket, majd ismét fél órát pihentetem a megtöltött kenyeret. A sütőt 200 fokra előmelegítem, majd a hideg vízzel megspriccelt kenyeret kb 25-30 perc alatt megsütöm.