Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Omega-3 cipó

Ingredients:

víz
230 ml
Natúr joghurt
185 ml
repceolaj
1,5 ek
melasz
3 ek
2 tk
Sovány tejpor
1 ek
Kenyérliszt (BL-80)
200 g
Teljes kiőrlésű rozsliszt (RL-190)
270 g
Teljes kiőrlésű búzaliszt
140 g
Búzacsíra
30 g
Budafoki friss élesztő
50 g
Lenmag
70 g
Napraforgómag
60 g

Preparation mode:

Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót, a sovány tejport, joghurtot, olajat, melaszt és a búzacsírát.  Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe.  2 percen át dolgozzuk össze, aztán adjuk hozzá a len-, illetve napraforgó magvakat. Ismét dolgozzuk össze spatulával addig, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk , majd sodrófával nyújtsuk ki.  Formáljuk a tésztát labda alakúra, majd helyezzük vissza az edénybe és takarjuk le egy konyharuhával. Pihentessük meleg helyen 90 percen át. Ekkor vegyük ki a tésztalabdát, osszuk 3 egyenlő részre, majd letakarva pihentessük további 10 percig. A 3 tésztadarabból sodrófával sodorjunk 3 hosszú veknit. A tvekniket helyezzük két sütőpapírra, majd pihentessük letakarva további 90 percen át. Végül 220°C-osra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre.