Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Orosz blini (palacsinta)

Ingredients:

cukor
60 g
tojás
3
olaj
100 ml
tej
0,5 l
(vagy 3 dl tej + 2 dl víz)
1 tk
Budafoki friss élesztő
25 g
liszt
300 g

Preparation mode:

1. lépés:
A tojást a cukorral és a sóval alaposan felverjük.

2. lépés:
Az élesztő felfuttatjuk egy kevés enyhén cukros langyos tejben.

3. lépés:
A tojásos masszába beleszitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, kb. 70 ml olajat, és a maradék tejet (vagy tejet + vizet, ha emellett döntöttünk)
Alaposan kikeverjük a tésztát. A tészta állaga sűrűbb, mint az általunk készített palacsintatészta.

4. lépés:
Pihentetés, kelesztés. Kb. 1 óráig kelesztjük (amíg duplájára nem nő), a megkelt tésztát még egyszer elkeverjük, és ismét kelesztjük kb. 30 percig (ismét duplájára nő).

5. lépés:
Sütés. Enyhén kiolajozott serpenyőben kisütjük a bliniket.
A fenti receptből kb. 15 blinit készíthetünk, az íze a csökkentett cukor mennyiségnek köszönhetően semlegesebb, így édes, vagy akár sós (túrós, tejfölös, sajtos) töltelékkel is tölthetjük!
Jó étvágyat!