Őszibarackos kekszes kocka

Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A diót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel leforrázzuk. Kenhető állagot kell, hogy kapjunk, ha túl kemény, még kevés tejjel hígítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta készítése:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd minden ízesítő anyagot hozzáadunk és a tojással meg a tejjel omlós tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük legalább 30 percet. Kinyújtjuk egy nyújtófával kb. 3-4 mm vastagságúra és egy kizsírozott tepsibe terítjük egyenletesen a tésztát. A diótölteléket megfelezzük és felét egyenletesen elkenjük a tészta felületén. A háztartási kekszet szorosan egymás mellé helyezve rátesszük a töltelékre, majd a dió másik részét ismételten elkenjük a kekszen. Végül a szeletelt barackot sorba rakjuk a felületén és letakarva kelesztjük kb. 50 percet. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percet.