Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Őszibarackos kekszes kocka

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
barnacukor
25 g
5 g
vanillincukor
1 csomag
vaj
150 g
tej
200 g
citromhéja
1 db
tojássárgája
1 db
TÖLTELÉK:
dió
250 g
cukor
150 g
vanillincukor
1 csomag
tej
1-2 dl
háztartási keksz
300 g
őszibarack
500 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A diót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel leforrázzuk. Kenhető állagot kell, hogy kapjunk, ha túl kemény, még kevés tejjel hígítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

 

Tészta készítése:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd minden ízesítő anyagot hozzáadunk és a tojással meg a tejjel omlós tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük legalább 30 percet. Kinyújtjuk egy nyújtófával kb. 3-4 mm vastagságúra és egy kizsírozott tepsibe terítjük egyenletesen a tésztát. A diótölteléket megfelezzük és felét egyenletesen elkenjük a tészta felületén. A háztartási kekszet szorosan egymás mellé helyezve rátesszük a töltelékre, majd a dió másik részét ismételten elkenjük a kekszen. Végül a szeletelt barackot sorba rakjuk a felületén és letakarva kelesztjük kb. 50 percet. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percet.