Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Őszibarackos szelet

Ingredients:

túró
15 dkg
finomliszt
15 dkg
BUDAFOK élesztő
2 dkg
csipet
vanília ízű krémpor
1 csomag
tej
2 dl
vaníliás cukor
1 csomag
hámozott őszibarack
60 dkg
víz
1 dl
szegfűszeg
3 db
citromhéj
1 db

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk és letakarva 1 órán át pihentetjük. Utána erősen lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát és forró sütőben, közepes lánggal szép, világosbarnára sütjük és a formában hagyjuk kihűlni.
Közben a vaníliaízű krémport 2 dl tejjel simára keverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
Az őszibarackot a cukorral, a szegfűszeggel és a citromhéjjal 1 dl vízben megpároljuk és hagyjuk kihűlni.
A tésztát tálra borítjuk, a krémet a mélyedésbe simítjuk, a tetejét a lecsepegtetett őszibarackokkal kirakjuk és fóliával letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.