Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Pacsni

Ingredients:

BL 55 liszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
40 g
tej
290 g
vaj
75 g

Preparation mode:

A vaj kivételével a tészta többi hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk, melyet azonnal 4 egyenlő részre osztunk és igyekszünk négyzet alakúra formázni, majd letakarva legalább 40 percet pihentetjük.

Minden egyes tésztadarabot kinyújtunk kb. 20×30 cm-re és a vajat 3 részre osztjuk, majd egyenletesen reszelővel eloszlatjuk a tészta felületén.

A tésztákat egymásra tesszük majd felvágjuk 10 egyenlő részre.

15 perc pihentetés után kézzel meghúzzuk és sütőpapíros lemezre helyezzük.

Letakarva 30-40 percig kelesztjük, majd 190 °C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Footnotes:

Felületét díszíthetjük sóval, szezámmal ízlés szerint.