Padlizsánnal és főtt tojással töltött batyu

Ingredients:
BL55 búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
cukor
10 g
karob por (vagy kakaópor)
10 (vagy 5) g
margarin
50 g
tojás
1 db
víz
250 ml
TÖLTELÉK:
sült padlizsán
2 db
főtt tojás
5 db
só
fokhagyma
sajt
bors
pritaminpaprika díszítésnek
Preparation mode:
Töltelék:
A padlizsánt sütőben süsd puhára, majd kapard ki a belsejét. A tojásokat főzés után pucold meg és vágd fel kockára, majd keverd össze a reszelt sajttal, a padlizsánnal és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és készíts kelttésztát.
Letakarva pihentesd kb. 20 percet. 50 g-os darabokra oszd a tésztát és gömbölyítsd fel.
Egy muffin formát vajazz ki és egyenként nyomkodd bele a tésztát, majd töltsd meg a töltelékkel és a tetejére szórj egy kevés pritaminpaprikát.
Letakarva keleszd legalább 40 percet.
180 °C-os előmelegített sütőben süsd 12-15 percet.
Jó étvágyat kívánunk!
Footnotes:
Díszítheted vagy tálalhatod tejföllel!