Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Padlizsánnal és főtt tojással töltött batyu

Ingredients:

BL55 búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
10 g
karob por (vagy kakaópor)
10 (vagy 5) g
margarin
50 g
tojás
1 db
víz
250 ml
TÖLTELÉK:
sült padlizsán
2 db
főtt tojás
5 db
fokhagyma
sajt
bors
pritaminpaprika díszítésnek

Preparation mode:

Töltelék:

A padlizsánt sütőben süsd puhára, majd kapard ki a belsejét.  A tojásokat főzés után pucold meg és vágd fel kockára, majd keverd össze a reszelt sajttal, a padlizsánnal és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és készíts kelttésztát.

Letakarva pihentesd kb. 20 percet. 50 g-os darabokra oszd a tésztát és gömbölyítsd fel.

Egy muffin formát vajazz ki és egyenként nyomkodd bele a tésztát, majd töltsd meg a töltelékkel és a tetejére szórj egy kevés pritaminpaprikát.

Letakarva keleszd legalább 40 percet.

180 °C-os előmelegített sütőben süsd 12-15 percet.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Footnotes:

Díszítheted vagy tálalhatod tejföllel!