Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Palacsintabundás kenyér

Ingredients:

megmaradt kenyér (felszeletelve)
5-6 db
A PALACSINTATÉSZTÁHOZ:
búzafinomliszt
100 g
tojás
1 db
tej
1 dl
1 csipet
vaníliás cukor
1 csomag
olaj
1 ek
A SÜTÉSHEZ: egy kevés olaj

Preparation mode:

A hozzávalókból egy sűrű palacsintatésztát készítünk, ami meg tud tapadni a kenyereken. Ehhez egy habverő segítségével keverd csomómentesre a palacsinta hozzávalókat.

Forgasd meg a benne a kenyérszeleteket, mint egy bundás kenyeret és egy pici olajban (nem bő olajban!) süsd mindkét oldalát aranybarnára.

Ízlés szerint lekvárral, gyümölcsökkel tálald!

Jó étvágyat!

Footnotes:

Íme egy ötletes recept a megmaradt, több napos kenyerünk felhasználásához. Reggelire (is) kiváló!

TIPP: ha marad a végén palacsinta tésztád, süthetsz belőle hagyományos palacsintákat is. Vagy akár bekeverhetsz egy nagyon adagot is a tésztából.