Pancsos-szezámos rúd

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
vaj
50 g
cukor
25 g
tej
300 ml
PANCS:
búzafinomliszt
50 g
só
20 g
fokhagyma por
10 g
langyos víz
60 ml
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit mérd ki és kézzel vagy dagasztógéppel készítsd egy rugalmas tésztát.
Letakarva pihentesd legalább 30 percet meleg helyen, majd vágd 50 g-os darabokra és gömbölyítsd fel.
Pár perc pihentetés után nyújtsd ki kb. 20 cm hosszúra és 3 db-ot helyezz egymás mellé. Vizezd meg az alját és mártsd szezámmagba.
Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 60 percet.
Olajozd meg a felületét és 230 °C-os előmelegített sütőben süsd 5 percet.
Vedd ki a sütőből és csorgasd rá a fokhagymás pancsot, majd ismét süsd kb. 5 percet.
Jó étvágyat kívánunk!