Panettone

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
cukor
100 g
tojássárgája
60 g
kb.3 tojásból
vaj
125 g
aszalt gyümölcsök
250 g
tej
260 ml
Preparation mode:
A vaj és az aszalványok kivételével mindent készíts össze egy tálba és alaposan dagaszd ki a tésztát. Apró darabokra vágott vajat fokozatosan add hozzá a tésztához. Ha eldolgoztad a vajat, akkor tedd hozzá az aszalványokat és forgasd át.
Egy kiolajozott edénybe tedd a tésztát és letakarva keleszd 2 órát meleg helyen.
A tésztát oszd 3 egyenlő részre és gömbölyítsd fel. 10 perc pihentetés után ismét gömbölyítsd át és tedd 10×13 cm-es papírformába.
Ebben keleszd letakarva meleg helyen kb. 3-4 órát, amíg fel nem jön a papírforma széléig.
Sütés előtt keresztirányban bemetsszük a tészták tetejét, és egy apró darab vajat teszünk a vágás közepébe.
165 °C-os előmelegített sütőben süsd 25 percig.
Jó étvágyat kívánunk!