Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Paprikás fatörzs

Ingredients:

liszt
500 g
Budafoki élesztő
20 g
6 g
cukor
7,5 g
őrölt csemegepaprika (csak a fele tésztába tesszük!)
10 g
tej
260 ml

Preparation mode:

A tésztát bedagasztjuk (paprika nélkül), dagasztás után pedig elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a paprikát, majd ismét átdagasztjuk.
A bedagasztott tésztákat (külön a paprikást, külön a tejest) 30 grammos tésztadarabokra osztjuk. A felosztott tésztadarabokból kis gombócokat formázunk és kb. 10 perc pihentetés után 1 fehér és 1 paprikás tésztát tenyerünkkel ellapítunk. Az ellapított tésztákat egymásra helyezzük (alul fehér, rá a paprikás), oválisra nyújtjuk, majd felsodorjuk (rövidebbre, mint a kiflit szoktuk). Az elkészült „fatörzseket” sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 30 percig kelesztjük. Éles késsel a tészta felületét egyformán bevagdossuk, a felületét pedig vízzel bekenjük. A tetejét díszíthetjük mákkal vagy szezámmaggal.
Sütés: 230 °C-on kb. 12-14 percig.

Elkészítés lépései:

Paprikás fatörzs elkészítésének 1. lépése
Paprikás fatörzs elkészítésének 2. lépése
Paprikás fatörzs elkészítésének 3. lépése
Paprikás fatörzs elkészítésének 4. lépése
Paprikás fatörzs elkészítésének 5. lépése