Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Paradicsomos-fetás kenyérke

Ingredients:

liszt
350 g
Budafoki élesztő
10 g
10 g
fetasajt
50 g
(üveges) aszalt paradicsom
100 g
víz
200 g
liszt
150 g
Kovászhoz
víz
150 g
Kovászhoz
Budafoki élesztő
csipet
Kovászhoz

Preparation mode:

A kovászt előző nap elkészítjük: az összetevőket összedagasztjuk majd zárható fedett tálban, szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk egy éjszakára.
A paradicsomon és a feta sajton kívül az összetevőkből tésztát készítünk. Mikor készre gyúrtuk a tésztát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fetasajtot, majd 1 órát pihentetjük.
A tésztát ezután körülbelül 250-350 grammos darabokra bontjuk, és megpróbáljuk őket négyzet alakura formálni. Egy-egy tésztának az egymással szemben lévő sarkait egymásra hajtogatjuk mind a két oldalon, így „túróstáska formát” kapunk. A formázott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A „túróstáska forma” helyett cipót is formálhatunk a tésztából. A cipónak az 1/3-at részét lenyomjuk és „nyelv” formára kinyújtjuk. Megkenjük a külső oldalát olívaolajjal, majd ráhajtjuk a nyelvet a cipóra.
Körülbelül 1 óra hosszáig kelesztjük. 230 °C-os sütőben 18-20 perc alatt megsütjük.

Elkészítés lépései:

Paradicsomos-fetás kenyérke elkészítésének 1. lépése
Paradicsomos-fetás kenyérke elkészítésének 2. lépése