Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Paradicsomos-rozmaringos focaccia

Ingredients:

liszt
140 g
csipet
élesztő
fél tk
víz
85 ml
olívaolaj
1 ek
apró paradicsom
5-6 db
A tetejére
friss rozmaring
2 ág
A tetejére
olívaolaj
1-2 ek
A tetejére
durva tengeri só

Preparation mode:

A liszthez kevertem a sót és a szárított élesztőt, majd hozzáadtam az olívaolajat és a kissé meglangyított vizet. Miután összeállt további 5 percig dagasztottam. A rugalmas tésztát szétlapítottam, olívaolajjal kikent tepsibe (24 cm Ø, de lehet szögletes is) tettem és az ujjaimmal széthúzgáltam, hogy beterítse. Konyharuhával letakartam és 20-25 percet kelesztettem. Az ujjammal lyukakat nyomkodtam bele, majd olívaolajjal vékonyan átkentem. Elehyeztem a paradicsomokat, meghintettem a száráról lehúzott rozmaringlevéllel és a nagy szemű sóval, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütöttem