Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Pék kifli

Ingredients:

liszt
1 kg
cukor
2 ek
1 ek
élesztő
1
olaj
2 kávés csésze
tej
2,5 dl
langyos víz
2,5 dl
tojás
kenéshez
margarin
tepsibe

Preparation mode:

A hozzávalókat összekeverjük, majd jól összegyúrjuk. Letakarjuk, majd kelni hagyjuk. Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk és 4 db zsemlét készítünk belőle. 10-15 percig pihenni hagyjuk. A zsemlét kinyújtjuk, 6 háromszöget vágunk ki belőle, ezekből lesznek a kiflik. Minden zsemléből 6 db kifli lesz, tehát összesen 24 lesz az 1 kg lisztből. Tölteléknek tetszés szerint bármit használhatunk. Én sonkát és tojást szoktam, de lehet édes töltelék is, csak akkor a kiflik tetejét nem sózzuk. Töltelék nélkül is nagyon finom. Ha elkészültek a kiflik, beletesszük a tepsibe, majd lekenjük a felvert tojással és megsózzuk. A kiflik közé margarin darabokat helyezünk, amelyek a meleg sütő hatására elolvadnak, és nem ragad le a kiflink. 200 fokos sütőben sütjük.