Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Pestós-olivás zsemle

Ingredients:

BL 80 fehér kenyérliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
10 g
pesto
50 g
olívaolaj
25 g
olívabogyó összevágva
100 g
víz
300 ml

Preparation mode:

Az olívabogyó kivételével mindent készíts össze egy dagasztótálba vagy dagasztógépbe és készíts egy alaposan kidagasztott, közepesen lágy tésztát. A dagasztás végén keverd bele az olívát.

Egy kiolajozott tálban letakarva pihentesd legalább 50 percet.

Mérd ki a tésztákat egyenként 70 grammra, gömölyítsd fel és ismét pihentesd 5 percet.

Formázd meg hosszúkás vekni formára és tedd sütőpapíros lemezre. Letakarva keleszd legalább 50-60 percig.

Sütés előtt éles késsel vágd meg és alaposan vizezd meg.

200 °C-on kb. 12 perc alatt süsd készre.

Jó étvágyat kívánunk!