Pisztáciás kalács
Ingredients:
Nagyi titka Kelt tészta süteményliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
35 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
10 g
tojássárgája
2 db
fahéj
3 g
vaj
60 g
só
8 g
tej
220 ml
TÖLTELÉK:
pisztácia krém
400 g
pirított durvára vágott pisztácia
250 g
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát, amit letakarva legalább 30 percig pihentess!
Vágd el négy egyenlő részre és formázz téglalapokat!
Nyújtsd ki kb. 40×30 cm-es téglalappá és kend meg a pisztácia krémmel, majd szórd meg a durvára vágott pisztáciával!
Tekerd fel szorosan, majd vágd hosszában ketté, tekerd össze és formázz koszorút!
Helyezd sütőpapíros lemezre és meleg helyen keleszd legalább duplájára, kb. 1-1,5 óra alatt!
180 °C-os előmelegített sütőben süsd 15-20 percig.
Sütés után cukorsziruppal kend át és vágott pisztáciával díszítsd!
Jó étvágyat kívánunk!