Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Pisztáciás kalács

Ingredients:

Nagyi titka Kelt tészta süteményliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
35 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
10 g
tojássárgája
2 db
fahéj
3 g
vaj
60 g
8 g
tej
220 ml
TÖLTELÉK:
pisztácia krém
400 g
pirított durvára vágott pisztácia
250 g

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát, amit letakarva legalább 30 percig pihentess!

Vágd el négy egyenlő részre és formázz téglalapokat!

Nyújtsd ki kb. 40×30 cm-es téglalappá és kend meg a pisztácia krémmel, majd szórd meg a durvára vágott pisztáciával!

Tekerd fel szorosan, majd vágd hosszában ketté, tekerd össze és formázz koszorút!

Helyezd sütőpapíros lemezre és meleg helyen keleszd legalább duplájára, kb. 1-1,5 óra alatt!

180 °C-os előmelegített sütőben süsd 15-20 percig.

Sütés után cukorsziruppal kend át és vágott pisztáciával díszítsd!

Jó étvágyat kívánunk!