Pita

Ingredients:
Preparation mode:
Az összetevőket egy tálba mérjük, úgy, hogy az élesztő és a só ne keveredjen! Az összetevőkből tésztát gyúrunk, majd letakarva egy órát pihentetjük.
Ezután lisztezett munkalapon egyenlő darabokra osztjuk és zsemlét formálunk, majd 15 percig letakarva pihentetjük.
A sütőt a lehető legmelegebb hőfokra állítjuk és sütő tepsivel együtt melegítjük fel.
A tésztadarabokat pita formára nyújtjuk, majd lisztezett felével lefelé betesszük sülni (sütőpapír a lemezre) 2-3 percig.
A sütő ablakán figyeljük, mikor emelkedik fel a tészta (ekkor alakul ki a zseb) és ekkor megfordítjuk, majd a másik oldalát is 4-5 percig sütjük (tovább nem érdemes, mert kiszárad és töredezni fog).
A kisült pitákat nedves konyharuhával takarjuk le, hogy ne száradjanak ki.
Jó étvágyat kívánunk!