Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Pizza muffin

Preparation mode:

50 dkg gluténmentes kelt tészta liszt keverék, 2,5 dkg Budafoki friss élesztő, 4 ek olívaolaj (nálam fokhagymás), 4-5 dl víz, só ízlés szerint, rozmaring, kókuszzsír a forma kikenéséhez, 290 g melegszendvicskrém (pizzás), 10 dkg sajt, 10 dkg sonka, oregánó ízlés szerint, bazsalikom ízlés szerint, A tetejére 1 db tojás, 5 dkg reszelt sajt

Pizzát szerettünk volna enni, de nem a hagyományos formájában, akár a locsolkodókat is várhatjuk vele!

Elkészítés lépései:

Az élesztőt kb. 2 dl langyos vízben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálban összekeverjük a sóval, a rozmaringgal. Hozzáadjuk a víz-élesztő elegyét valamint az olívaolajat, és alaposan kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük!
Kinyújtjuk a tésztát, és egy nagyobb, pl. fánk szaggatóval 12 kört szúrunk ki. (Én 9 kört szúrtam ki, majd a leeső darabokat újra összegyúrtam, és a maradék hármat abból formáztam meg, így semmit sem kellett kidobni.)
A pizzakrémet, ha szükséges utánaízesítjük, majd egy-egy evőkanálnyit a tészták közepére teszünk, erre egy-egy darabka sajt kerül, ezek után csak a fantáziánk szab határt, hogy még mit teszünk bele (sonkát, gombát, zöldborsót stb.)
Mint a szilvás gombócot, óvatosan “becsomagoljuk”, és gombócot formázunk belőlük.
Kókuszzsírral kikent muffin sütőbe tesszük, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
Ismét duplájára kelesztjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.