Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Pizza nyuszi

Ingredients:

gluténmentes kelt tésza keverék
40 dkg
Budafoki friss élesztő
2,5 dkg
víz
4 dl
kb
1 tk
szőlőmag olaj
2 ek
sűrített paradicsom
Feltéthez
Feltéthez
bazsalikom
Feltéthez
oregánó
Feltéthez
tejföl
Feltéthez
sajt
Feltéthez
sonka
Feltéthez
paradicsom
Feltéthez
tojás
Feltéthez

Preparation mode:

Díszítés opcionális, én kb a felsorolt alapanyagokat használtam fel, de ez mindenki saját ízlése, fantáziája szerint variálható.

Elkészítés lépései:

Pizza nyuszi elkészítésének 1. lépése
A tésztát robotgép segítségével alaposan összekeverjük, dagasztjuk. A vizet apránként adagoljuk, mert nem biztos hogy kell bele a 4 dl! Kb fél órát hagyjuk kelni, majd 2 kerek pizzalapot nyújtunk. Elősütjük, 180 fokon.
Az egyik lapot 3-ba vágjuk, úgy hogy 2 fület, illetve a masnit formáljon. A kerek lap lesz a nyuszi feje, én erre tejfölös alapot tettem és a képen látható módon díszítettem. A fülek és a masni paradicsomos alapot kapott, amihez a sűrített paradicsomot összekevertem a fűszerekkel, 1 teáskanál kukoricakeményítőt tettem még hozzá és összeforraltam. Sonkát, reszelt sajtot tettem rá. Visszatoltam a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. A sütőből kivéve összeállítottam a nyuszit.