Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Pizza tekercs

Ingredients:

liszt
700-800 g
langyos tej
0,5 l
cukor
3 kk
Budafok élesztői
1 kocka
olaj
2 ek
szalámi/sonka apróra vágva
sajt
ketchup
oregánó (elhagyható)
tojás
1
szezámmag

Preparation mode:

A tésztát dagasztjuk, alaposan kidolgozzuk, kelesztjük. Kelesztés után 16 részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk a tésztadarabokat, kb. a felénél megkenjük ketchuppal, megtöltjük a szeletelt szalámival vagy sonkával, reszelt sajttal. Ráhajtjuk a tészta másik felét, melyet előzőleg bevagdostunk (kvázi becsomagoljuk).
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és megkenjük tojással, ill. szezámmaggal megszórjuk. Még egy 30 percig kelesztjük, meleg, nem huzatos helyen. 200°C-on sütjük.