Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Pizzás csiga

Ingredients:

liszt
40 dkg
rétesliszt
20 dkg
1 kk
friss élesztő
3 dkg
víz
1 dl
tej
1,5 dl
édesítőszer (tabletta)
3 db
napraforgó olaj
1,5 dl
pizzaszósz
3 ek
gépsonka
15 dkg
sajt (reszelt)
15 dkg

Preparation mode:

A lisztet átszitáljuk a sóval. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha feljött, hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a vízzel együtt. Jól kidolgozzuk, rugalmas, de nem kemény tésztává. 45 percig kelesztjük meleg helyen, letakarva.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk, 1,5 cm vastagra. A tésztát megkenjük a szósszal, rászórjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, majd a reszelt sajtot és feltekerjük, 3 cm széles csigákat vágunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, kis helyet hagyva köztük, majd 10 percig pihentetjük. Felvert tojással lekenjük és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.