Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Pizzás és spenótos csigák

Ingredients:

liszt
600 g
tengeri só
15 g
olívaolaj
20 ml
tej
15 ml
Budafoki élesztő
½ kocka
víz
400 ml
Paradicsomszósz
sonka
sajt
paprika vagy Fagyasztott spenót
juhsajt és fenyőmag

Preparation mode:

A tészta összes hozzávalóját keverjük össze, jól gyúrjuk meg, majd hagyjuk pihenni 30 percet. Ezután a tésztát nyújtsuk téglalapalakúra és töltsük meg, amivel szeretnénk.

1 variáció: Kenjük meg paradicsomszósszal és szórjuk meg az apróra vágott sonkával, sajttal és a paprikával. Sózzuk és borsozzuk.
2. variáció: Engedjük fel a fagyasztott spenótot és alaposan nyomkodjuk ki. A juhsajtot kockázzuk fel, a fenyőmagot enyhén pirítsuk meg. Keverjük össze a hozzávalókat, fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. Végül kenjük a tölteléket a tésztára.

A tésztát hosszában tekerjük fel, és vágjuk kb. 3 cm vastag darabokra. Kenjük ki a muffinformát vajjal, helyezzük bele a csigákat és 180 °C-on kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Elkészítés lépései:

Pizzás és spenótos csigák elkészítésének 1. lépése
Pizzás és spenótos csigák elkészítésének 2. lépése