Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Pizzás napraforgó

Ingredients:

finomliszt
50 dkg
tojás
1
kefír
1 pohár
étolaj
3 ek
2 kk
cukor
1 ek
víz
1,5 dl
élesztő
2 dkg
pizzakrém
sonka
kukoricakonzerv
reszelt sajt (füstölt és sima trappista)
szezámmag
fekete olívabogyó

Preparation mode:

Kenyérsütőgép üstjébe készítem a tészta hozzávalóit és kidagasztatom a géppel, majd duplájára kelesztem.
Kétfelé veszem a tésztát és egyforma nagyságú, 3 mm vastag körré nyújtom őket.
Az egyik lapot sötőpapíros tepsibe helyezem, megkenem pizzaszósszal (én házit használok), megszórom sonkadarabokkal, meghintem kukoricával, reszelt füstölt sajttal és befedem a másik tésztalappal.
A közepén kijelölök egy kört, majd ezt szórom meg szezámmaggal és díszítem fekete olajbogyóval.
Utána felcsíkozom a tésztát úgy, hogy a közepét ne érjem el. A csíkokat háromszor megtekerem.
Újból félóra kelesztés következik. Sütés előtt a csavart csíkokat reszelt trappista sajttal szórom meg és előmelegített sütőben negyedóra alatt megsütöm.