Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Pizzás party falatok

Ingredients:

BL 55 búzafinomliszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
10 g
olívaolaj
75 g
víz
250 g
TÖLTELÉK:
pizzakrém
1 tubus
sonka
150 g
sajt
50 g
szárított paradicsom
50 g
olívabogyó
175 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A sonkát, olívabogyót, szárított paradicsomot vágd apróra és a reszelt sajttal, illetve pizzakrémmel alaposan keverd el.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva tedd hűtőbe legalább 1 órára.

Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra és egy kb. 4 cm-es pogácsa kiszúróval szúrd ki. Minden tésztakorong közepébe tegyél egy kis adag tölteléket, majd csomagold be alaposan. Hajthatod félbe vagy kerekre is formázhatod.

Helyezd sütőpapíros lemezre a töltött párnákat és letakarva legalább 30 percet keleszd.

250 °C-os sütőben hirtelen süsd kb. 6-7 percig.

Footnotes:

Sütés után olívaolajjal vékonyan átkenheted, így még puhább és ízletesebb lesz a szilveszteri vendégváró falatka!