Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Pogácsa liba és kacsatepertővel, tökmaggal

Ingredients:

liszt
50 dkg
tejföl
2-2,5 dl
friss élesztő
3 dkg
1 ek
egész tojás
1
darált libatepertő és kacsatepertő fele-fele arányban
20 dkg
nagy marék tökmag csipetnyi őrölt fehérbors
puha libazsír
1 ek
egész tojás
1
(lekenéshez)

Preparation mode:

A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam egy egész tojást, a sót, a tejfölt a darált tepertőből több mint a felét , a durvára vágott tökmagot a csipetnyi őrölt fehérborsot , a puha zsírt és könnyed de nem ragadós tésztát dagasztottam. Lisztezett tálban letakarva körülbelül a duplájára kelesztettem. Mikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtottam, megkentem a maradék tepertőkrémmel és meghajtottam. Felülről és alulról a tészta közepéig, majd jobbról és balról is. Ezután 20 percre ruhával letakarva pihent. Amikor letelt a 20 perc, újra kisodortam, és kenés nélkül meghajtogattam újra, majd letakarva 20 percet pihentettem. Ezután ujjnyi vastagra sodortam, a tetejét kockásra rácsoztam , lekentem egy felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszaggattam és szilikonos sütőpapírra helyeztem majd 15 percig pihentettem, letakarás nélkül. A sütőt előmelegítettem 180 fokra, és a pogácsákat szép aranyszínűre sütöttem. Fantasztikusan finom illat lengte be a konyhát, a végeredmény pedig igencsak kedvemre valóra sikeredett.

Elkészítés lépései:

Pogácsa liba és kacsatepertővel, tökmaggal elkészítésének 1. lépése
A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam egy egész tojást, a sót, a tejfölt a darált tepertőből több mint a felét , a durvára vágott tökmagot a csipetnyi őrölt fehérborsot , a puha zsírt és könnyed de nem ragadós tésztát dagasztottam. Lisztezett tálban letakarva körülbelül a duplájára kelesztettem. Mikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtottam, megkentem a maradék tepertőkrémmel és meghajtottam. Felülről és alulról a tészta közepéig, majd jobbról és balról is. Ezután 20 percre ruhával letakarva pihent. Amikor letelt a 20 perc, újra kisodortam, és kenés nélkül meghajtogattam újra, majd letakarva 20 percet pihentettem. Ezután ujjnyi vastagra sodortam, a tetejét kockásra rácsoztam , lekentem egy felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszaggattam és szilikonos sütőpapírra helyeztem majd 15 percig pihentettem, letakarás nélkül. A sütőt előmelegítettem 180 fokra, és a pogácsákat szép aranyszínűre sütöttem. Fantasztikusan finom illat lengte be a konyhát, a végeredmény pedig igencsak kedvemre valóra sikeredett.