Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Pudingos-túrós-mazsolás csiga

Ingredients:

liszt
45 dkg
langyos tej
2 dl
puha margarin
6 dkg
élesztő
5 dkg
tojás
1
porcukor
7 dkg
reszelt citromhéj
túró
25 dkg
vaníliás pudingpor
1 csomag
porcukor
10 dkg
tej
3 dl
vaníliás cukor
1 csomag
mazsola
5 dkg
reszelt citromhéj
tojássárgája
1

Preparation mode:

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és kevés cukorral futtassuk fel.
A liszthez adjuk hozzá a 7 dkg porcukrot,vaníliás cukrot,1 tojást,a felfuttatott élesztőt,maradék tejet,citromhéjat és a 6 dkg puha margarint.
Dolgozzuk össze és melege helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A pudingport keverjük simára a 10 dkg porcukorral és egy kevés tejjel,majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre.
Keverjük hozzá a megmosott mazsolát,majd a szitán áttört túrót.
Mikor a tészta megkelt nyújtsuk ki fél cm vastagra,kenjük meg a töltelékkel és tekerjük fel.
2 cm-es vastag darabokra vágjuk fel,majd előmelegített sütőben sütőpapíros tepsiben süssük meg.
De előtte kenjük le a tetejüket az 1 felvert tojással.
Közepes hőmérsékleten süssük meg.
20-22 db csiga lesz belőle.
Ha kész porcukorral szórjuk meg a tetejüket.