Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Répás-céklás-sajtos kalács

Ingredients:

liszt
1000 g
víz
5,5 dl
élesztő
50 g
25 g
cukor
30 g
vaj
100 g
répa lereszelve
2
cékla lereszelve
1/2
ostoros sajt (puha sajtfonat)
4 csomag

Preparation mode:

A tésztát jól kidagasztjuk, majd a végén hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és lassan beledolgozzuk a tésztába. Ezután letakarva hagyjuk állni fél órát.
Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden kilapított kis tésztába helyezzünk egy-egy sodort sajtdarabot és hajtogassuk rá a tésztát, hogy elfedje a sajtot. Egy kalácshoz használjunk 4 sajttal töltött, felsodort tésztadarabot és fonjunk kalácsot. Az elkészült kalácsot helyezzük egy kikent formába, majd kelesszük letakarva 1 órát.
Sütés előtt ecsettel kenjük le a felületet vízzel, végül előmelegített sütőben süssük 220 C-on 25-30 percig.

Elkészítés lépései:

Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 1. lépése
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 2. lépése
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 3. lépése
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 4. lépése
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 5. lépése
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 6. lépése
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 7. lépése
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 8. lépése