Ribizlis ökörszem

Ingredients:
Bl 55 finomliszt
500 g
vaj
25 g
friss Budafoki élesztő
35 g
vaníliás cukor
1 csomag
cukor
75 g
só
10 g
tejszín
100 g
víz
150 g
MORZSÁHOZ:
finomliszt
300 g
cukor
100 g
vaj
200 g
vaníliás cukor
1 csomag
friss ribizli
350 g
Preparation mode:
Morzsa: A hozzávalókat addig morzsoljuk míg el nem érjük a kívánt állagot.
A tészta hozzávalókból egy közepesen lágy kelt tésztát készítünk, melyet letakarva 30 percet meleg helyen pihentetünk. Ezután a tésztából 90 g-os gombócokat formálunk és egy nyújtófával kerekre nyújtjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük letakarva, majd a megtisztított, leszemezett ribizlit egyenletesen eloszlatjuk a tésztákon. A morzsával egyenletesen befedjük a ribizkét és 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük aranybarnára.
Footnotes:
A kész lepényeket édes szájúak lecsurgathatják a 100 g porcukor + 2-3 ek víz elegyéből készített mázzal.