Ropi

Ingredients:
Preparation mode:
A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel.
Ezután egyenlő darabokra osztjuk (kb. 20 g/db).
Letakarva ismét pihentetjük 5 percig.
A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk, henger alakúra formázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük és egy villával benyomkodjuk a felületét, barázdákat képezve.
Ezután lekenjük tojással és ízlés szerint díszítjük: sajttal/sós köménnyel/mákkal/szezámmaggal, stb.
Meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük.
A sütőt 250 °C-ra melegítjük, majd 8 perc alatt megsütjük a ropikat.
Amikor már szép barna a felületük, kivesszük a sütőből és egy ecset segítségével ráfolyatjuk a pancsot, majd visszatesszük és egy perc múlva el is készültek a jópofa házi ropik
(Pancsot csak azokra a ropikra tegyünk, amiket előzőleg nem díszítettünk semmivel).
Jó étvágyat kívánunk!