Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Ropi

Ingredients:

BL55 liszt
500 g
Budafoki Élesztő
50 g
15 g
cukor
5 g
sertészsír
150 g
víz
1,5 dl
BL55 liszt
100 g
Felületre
30 g
Felületre
víz, hogy a liszthez és sóhoz adva, sűrű palacsinta tészta szerű állagot érjünk el.
Felületre

Preparation mode:

A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük míg a duplájára nem kel. Ezután egyenlő darabokra osztjuk (kb. 20 g/db). Letakarva ismét pihentetjük 5 percig. A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk, henger alakúra formázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük és egy villával benyomkodjuk a felületét, barázdákat képezve. Ezután lekenjük tojással és ízlés szerint díszítjük: sajttal!sós köménnyel/mákkal/szezámmaggal stb. Meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük. A sütőt 250 °C-ra melegítjük majd 8 perc alatt megsütjük a ropikat. Amikor már szép barna a felületük, kivesszük a sütőből és egy ecset segítségével ráfolyatjuk a pancsot, majd visszatesszük és egy perc múlva el is készültek a jópofa házi ropik (pancsot csak azokra a ropikra tegyünk, amiket előzőleg nem díszítettünk semmivel).

Elkészítés lépései:

Ropi elkészítésének 1. lépése