Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Ropi

Ingredients:

BL55 liszt
500 g
Budafoki élesztő
50 g
15 g
cukor
5 g
sertészsír
150 g
víz
1,5 dl
FELÜLETRE:
szezám / mák / sajt / kömény
PANCS:
BL 55 liszt
100 g
30 g
víz, hogy a liszthez és sóhoz adva, sűrű palacsinta tészta szerű állagot érjünk el

Preparation mode:

A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel.

Ezután egyenlő darabokra osztjuk (kb. 20 g/db).

Letakarva ismét pihentetjük 5 percig.

A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk, henger alakúra formázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük és egy villával benyomkodjuk a felületét, barázdákat képezve.
Ezután lekenjük tojással és ízlés szerint díszítjük: sajttal/sós köménnyel/mákkal/szezámmaggal, stb.

Meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük.

A sütőt 250 °C-ra melegítjük, majd 8 perc alatt megsütjük a ropikat.

Amikor már szép barna a felületük, kivesszük a sütőből és egy ecset segítségével ráfolyatjuk a pancsot, majd visszatesszük és egy perc múlva el is készültek a jópofa házi ropik
(Pancsot csak azokra a ropikra tegyünk, amiket előzőleg nem díszítettünk semmivel).

Jó étvágyat kívánunk!

 

Ropi elkészítésének 1. lépése