Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Rozsos kardamomos csokiscsiga

Preparation mode:

Tészta :
– 25 dkg finomliszt,
– 25 dkg rozsliszt,
– 6 dkg porcukor,
– 25 g friss élesztő,
– 8 dkg olvasztott vaj,
– 1 tojás,
– 1 tojássárgája,
– 1 kávéskanál só,
– 1 teáskanál őrölt kardamom,
– kb 2 , 5 – 3 dl langyos tej,

Töltelék :
– 10 dkg étcsokoládé,
– 1 dl tejszín,
– 1 ek barna cukor,
– 1 narancs reszelt héja

– A tejszínt felforrósítjuk a cukorral, majd beletördeljük a csokoládét és fényesre keverjük, hozzáreszeljük a narancs héját és hűtőbe tesszük dermedni.
– A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát dagasztunk, letakarva a duplájára kelesztjük.
– Ha a tészta megkelt, deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk és kb 45 x 35 cm – es nagyságúra kinyújtjuk. Megkenjük a csokikrémmel és feltekerjük, ezután éles késsel 2 , 5 cm – es szeletekre vagdossuk és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
– Kb fél óráig kelni hagyjuk, majd előmelegített 180 °C – os sütőben megsütjük.