Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Sajtkrémes medvehagymás csónakok

Preparation mode:

Tészta :
– 50 dkg liszt,
– 1 / 2 evőkanál só,
– 15 dkg főtt burgonya,
– 25 g friss élesztő,
– 1 tojás,
– 1 kávéskanál cukor,
– 0 , 5 dl étolaj,
– kb 3 dl langyos tej,

Töltelék :
– 20 tömlős natúr krémsajt,
– fél csokor medvehagyma,
– só – ízlés szerint,
– 15 – 20 dkg reszelt sajt

– A burgonyát még forrón áttörjük és kihűtjük.
– Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd ha felfutott a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk és letakarva a duplájára kelesztjük.
– Ha a tészta megkelt, 8 vagy 10 részre osztjuk, mindegyiket egyesével kigömbölyítjük és kb 25 cm – hosszú, ovális alakúra kinyújtjuk. Feltekerjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Kb félóráig kelesztjük.
– A medvehagymát felaprítjuk, kikeverjük a sajtkrémmel és ízlés szerint sózzuk. Ezután a tésztát, középen éles késsel jó mélyen bevágjuk, mindegyik közepébe rakunk a töltelékből és megszórjuk reszelt sajttal.
– Forró, 200 °C – os sütőben szép pirosra sütjük.