Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sajtkrémes medvehagymás hajtovány

Preparation mode:

Tészta :
– 60 dkg liszt,
– 1 , 5 teáskanál só,
– 50 g friss élesztő,
– 1 tojás,
– 0, 5 dl étolaj,
– kb 3 dl langyos tej,

Töltelék :
– 30 dkg natúr sajtkrém ( tömlős ),
– 1 csokor medvehagyma,

Tetejére :
– 1 tojás
– a kenéshez,
– 10 dkg reszelt sajt,
– napraforgómag

– A tészta hozzávalóit hólyagosra dagasztjuk és a duplájára kelesztjük.
– A medvehagymát összeaprítjuk és jól kikeverjük a sajtkrémmel, – aki szeretné ízesítheti még sóval –
– Amikor a tészta megkelt, háromfelé vesszük és kissé átgyúrjuk, majd 15 percig pihentetjük. Ezután egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük a sajtkrémmel. Feltekerjük mint a bejglit és kisebb trapézalakokra vagdossuk.
– Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk és hagyjuk félóráig kelni.
– A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük.
– A kis trapézokat lekenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk sajttal és napraforgómaggal, majd szép pirosra sütjük.