Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Sajtos-baconos sörkifli

Ingredients:

liszt
70 dkg
olaj
1 dl
tojás
2 db
tejföl
pohár
élesztő
5 dkg
tej
1-1,5 dl
trappista és füstölt sajt
10-10 dkg
irított bacon kocka
20 dkg
kenhető, puha rama
15 dkg
1 ek

Preparation mode:

Elkészítési idő:

Kb.1,5 óra mire a tepsibe kerül, ezután kelesztem, ami hőmérséklet függő

A tésztát 9 részre osztom, kb 25 cm-es kör alakú lapokat nyújtok egyesével. A kinyújtott tésztát megkenem a puha ramaval, megszórom reszelt sajttal (vegyesen trappista és füstölt), és megszórom a bacon-nel. Három réteget teszek egymásra, kicsit összelapogatva. Mint egy tortát 16 részre felvágom, a cikkeket szorosan feltekerem kívülről befelé haladva. Tepsibe hézagosan átpakolom, legyen helye megkelni, jöhet a következő hármas tészta. Ha megkeltek a tekercsek, megkenem felvert egész tojással, megszórom reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsül. Nekem 2 nagy tepsivel szokott lenni.
Egy kis trükk: először kisütöm a bacon kockákat, leszűröm és a kisült zsírt egészítem ki az olajjal, együtt mérem az 1 dl zsiradékot.

Elkészítés lépései:

Sajtos-baconos sörkifli elkészítésének 1. lépése
Ez már a megsült tészta, kár, hogy nem érzitek az illatát…