Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

SAJTOS HOT-DOG FÜSTÖLT BAROMFI VIRSLIVEL

Ingredients:

liszt
1 kg
Budafoki élesztő
50 g
cukor
1 ek
tej
6 dl
1 ek
étolaj
2 dl
reszelt sajt
25+10 dkg
tejföl
150 g
füstölt baromfi virsli
1 kg
tojássárgája a tetejére
3

Preparation mode:

A receptet egy véletlen folytán kísérleteztem ki! )))Szalalkális pogácsát szerettem volna csinálni és az utolsó percben vettem észre,hogy elfogyott a szalalkálim! )))) Leugrottam a boltba,de ott is éppen elfogyott,mivel a család sósra vágyott,nekem pedig nem volt kedvem szalalkáli után futkosni így úgy döntöttem,hogy akkor kikísérletezek valami újat és így született a sajtos hot-dog! ))) Itthon az első reakció az volt rá,hogy miért nem fogyott előbb el a szalalkáli,akkor nem kellet volna ennyi évet kibírni e nélkül a finomság nélkül! ))))Azóta sok ismerősömnél körbe járt ez a recept és mindenki imádja!!! ))))Sokáig eláll,nagyon egyszerű megcsinálni ,nem szárad ki,nem szikkad össze!Persze hogy meddig is azt még soha nem tudtuk kipróbálni,mert ha valaki eszik belőle egyet ……onnan nincs megállás! ))))) A tésztába nem kell tojás nem véletlenül hagytam ki,csak a hot-dog megkenéséhez kell az is csak tojássárga!

ELKÉSZÍTÉS:

2 dl langyos tejben ( tegyünk bele a cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.

Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)

Amíg kel a tészta addig a virsliket félbevágjuk.

A tésztát, vékonyra kinyújtjuk, majd a fél virsli méreténél egy picit nagyobb (hogy a széleit is be tudjuk hajtani) téglalapokat vágunk belőle, beletesszük a virslit és feltekerjük! Zsírpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal!

Majd 180 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütjük!
Jó étvágyat hozzá!!!!!