Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Sajtos kolbászos pékkiflik

Ingredients:

liszt
1 kg
élesztő
5 dkg
langyos tej
6 dl
cukor
2 ek
2 tk
étolaj
2 dl
sajt
kolbász
tojás
1

Preparation mode:

Kevés tejben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Összedagasztjuk a liszttel, maradék tejjel, cukorral, sóval, olajjal, majd 15 percig pihentetjük.
8 cipóra osztjuk, egyesével nagytányér méretűre nyújtjuk és 8 cikkre vágjuk. A szélesebb részébe rakjuk a fél karika kolbász és kis darabka sajtot, majd feltekerjük.
1 órát hagyjuk pihenni, kelni.
Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal (akár vegyesen is lehet, én a Maasdamert szeretem) és előmelegített, 180 °C-os sütőben 20-22 perc alatt megsütjük. 🙂