Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sajtos-kolbászos perec

Preparation mode:

190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Hozzávalók:

Tészta: , 50 dkg finomliszt, 2,5 dkg friss Budafoki élesztő, 5 dkg cukor, 2,5 dl tej, 1,5 tk só, 5 dkg vaj , 1 tojás ,
Töltelék: , 50dkg kolbász,
Lekenéshez:, 1 tojás , 10 dkg gouda sajt

A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. 1 órára félre rakjuk pihenni.
A töltelékhez való kolbászt ledaráljuk, ezután kisujjnyi vastag hurkákat készítünk belőle (10 darabot) és a hűtőbe rakjuk.
A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, az így kapott darabokat kb. 3 ujjnyi vastag és 40 cm hosszú darabokra nyújtjuk és mindegyikbe helyezünk 1 csíkot a kolbásztöltelékből. A megtöltött tésztáinkat feltekerjük, párszor sodorjuk és perecet formálunk belőlük. Ezután megkenjük tojással, 30 percig kelesztjük.
A megkelt, nyers pereceinket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, újból megkenjük tojással és beszórjuk sajttal.
190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.