Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

sajtos pogácsa

Preparation mode:

60 dkg liszt (tésztához), 25 dkg puha vaj vagy margarin (tésztához), 2 dl tejföl (tésztához), 3 tojássárgája (tésztához), 15 dkg trappista sajt (tésztához), 1-1,5 csapott evőkanál só (tésztához), 1 dl langyos tej (a kovászhoz), 3 dkg friss élesztő (a kovászhoz), 1 teáskanál cukor (a kovászhoz), 1 egész tojás (pogácsa tetejére), 10 dkg reszelt trappista sajt (pogácsa tetejére)

“A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a puha vajat, majd a reszelt sajtot is.
A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojások sárgáját, beleöntjük a tejfölt, felfuttatott élesztőt, közepes keménységű tésztává gyúrjuk.
Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk.
A pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük, csipetnyi reszelt sajtot teszünk a tetejére, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tiszta konyharuhával letakarva 1 órát kelni hagyjuk.
Közben előmelegítjük a sütőt, 180 C-on kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük (sütési idő tájékoztató jellegű, ne süssük túl a pogácsát, mert kiszárad, inkább többször nézzünk rá!)”

Recept forrása: http://azotthonizei.blogspot.hu/search?q=anyuk%C3%A1m+sajtos+pog%C3%A1cs%C3%A1ja