Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sajtos pogácsa

Ingredients:

liszt
40 g
margarin (megpuhítva)
25 dkg
trappista sajt (reszelve)
20 dkg
BUDAFOK élesztő (elmorzsolva)
2,5 dkg
tojássárgája
2
tejföl
1 pohár

Preparation mode:

A hozzávalókat összekeverjük és letakarva két órán át kelesztjük, majd deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bevont tepsibe tesszük a pogácsákat, megkenjük egész tojással és megszórjuk sajttal. (Nem tesszük a tésztába az összes sajtot, csak kb. 15 dkg-ot, a maradékkal megszórjuk a pogácsák tetejét. Forró sütőben sütjük a tésztát, míg a teteje szép pirosra sül. Nagyon kiadós, légmentes edényben tárolva több napig eláll.