Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sajtos roló

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
cukor
10 g
vaj
25 g
natúr joghurt
125 ml
tej
125 ml
TÖLTELÉK:
vaj
200 g
ömlesztett sajt
200 g
trappista sajt
100 g
bors

Preparation mode:

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk és hűtőben letakarva pihentetjük kb. 1 órát.

Lisztezett asztalon 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk és olajozott fa vagy fém rúdra tekerjük a tésztát úgy, hogy kb. 1/3 részben mindig fedje az előző réteget.
Felületét egésztojással kenjük és 30-40 percet kelesztjük meleg helyen.

190 °C-os sütőben sütjük 8-10 percig. Még melegen lehúzzuk a fáról!

A töltelékhez habosítjuk a vajat a sóval, borssal, majd belekeverjük az ömlesztett sajtot. A rolóba töltjük a tölteléket és a két végét reszelt sajtba mártjuk.