Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sajtos ropogós 60 perc alatt

Ingredients:

BL-55 finomliszt
300 g
1,5 kk
Budafoki élesztő
10 g
sütőpor
2 késhegynyi
vaj
50 g
víz
1,5 dl
10 %-os ecet
1 ek
ketchup
2-3 ek
Tetejére
reszelt sajt
100 g
Tetejére

Preparation mode:

A tészta hozzávalóiból gyorsan összeállítottam a tésztát. (Mindent egyszerre kimértem, az élesztőt sem futtattam fel.)
Lereszeltem a sajtokat. Háromféle sajt volt itthon: trappista, füstölt parenyica és cheddar, ebből összesen 100 grammot. Eddig a tésztám pihent.
Lisztezett szilikonos sütőlapon a tésztát 34 x 40 cm téglalappá nyújtottam, megkentem ketchuppel, megszórtam a reszelt sajttal.
Derelyevágóval háromszögekre vágtam.
A sütőlappal együtt áthúztam a tepsire, majd tettem is egyből a sütőbe. A sütőm nem volt előmelegítve, 230 fokra kapcsoltam és 25 perc alatt szép ropogósra sütöttem a sajtos háromszögeket.
Ahol kicsit összenőttek ott a derelyevágóval szétválasztottam őket.
Megjegyzés: Nincs vele sok munka, nem kell egyesével a tepsire rakosgatni a kis darabkákat, így rengeteg időt nyerhetünk. Ebből a mennyiségből 1 normál tepsivel lesz.
Aki kevésbé ropogósan szereti, kicsit hamarabb vegye ki, ne süsse ennyire pirosra.