Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sajtos-sonkás kifli

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
12 g
cukor
25 g
vaj
50 g
víz
120 ml
tej
120 ml
TÖLTELÉK:
sonka
16 szelet
trappista sajt
16 szelet
tetejére: gouda sajt
kb. 150 g

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit gondosan mérd össze, majd készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva érleld legalább 20 percet.

Oszd kettő egyenlő részre és felgömbölyítve pihentesd pár percet.

Nyújtófával nyújtsd ki kb. 25 cm átmérőjű lappá és vágd 8 egyenlő részre. Mindegyik körcikkre tegyél egy szelet sonkát és sajtot és csavard fel, majd helyezd sütőpapíros lemezre.

Kend le egésztojással és reszelt gouda sajttal szórd meg.

Letakarva meleg helyen keleszd legalább 60 percet.

180 °C- os előmelegített sütőben süsd 12-14 perc alatt aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk!