Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Sajtos stromboli

Ingredients:

búzafinomliszt
250 g
Budafoki élesztő
25 g
5 g
cukor
10 g
olivaolaj
50 g
tejföl
50 g
tej
220 g
TÖLTELÉK:
szárított bazsalikom
1 g
szárított rozmaring
1 g
szárított oregánó
1 g
fokhagyma
2 gerezd
kockázott kemény mozzarella
70 g
füstölt karaván sajt
70 g
ementáli sajt
70 g
trappista sajt
70 g
5 g

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit kimérjük és a langyos tejjel közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet, majd téglalapra kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra.
A sajtokat felkockázzuk vagy lereszeljük, összekeverjük a fűszerekkel, sóval, fokhagymával és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Hosszanti irányba feltekerjük a tésztát, felületét egy kevés olívaolajjal átkenjük és letakarva kelesztjük kb. 40-50 percet.
170 °C-os előmelegített sütőben sütjük 25 percet.

Sütés után még langyosan szeleteljük.
Jó étvágyat kívánunk!